Кои са признаците за гастрит?

Промяната на храненето в началото на есента при много хора причинява възпаление на лигавицата. Ако симптомите не преминат за седем до 15 дни максимум е необходимо да се потърси помощ от лекар.
Загубата на апетит, гадене, повръщане чувство на препълненост в горната част на корема след хранене, загуба на тегло, болка, налягане в горната част на корема, са симптоми, които могат да показват възпаление на лигавицата на стомаха – гастрит.
Тези проблеми се увеличават, когато драстично се намали или увеличи външната температура обикновено през есента и пролетта и също след прекомерна употреба на алкохол, консумация на студени и топли ястия и напитки, стрес.
рочети повече на https://polezno4.bg7.eu/288413/

Отвара от магарешки бодил за пречистване на кръвта

Много голяма част от токсините, които приемаме по време на хранене или дишане в замърсена среда, остават в кръвта ни. Освен поради тях тях, тя отслабва и след продължителните периоди на боледуване, които изтощават защитните сили на тялото ни.

Дори и да не сме боледували, след такъв период на физически и психически стрес кръвта ни има нужда от пречистване и усилване. За целта можете да приложите една от традиционно използваните билки в българската народна медицина – магарешкия бодил.
Прочетете повече на https://polezno4.bg7.eu/274369/

Вижте от кои заболявания може да се излекувате само с една чаша топла вода

Японците от векове лекуват болести чрез пиене на гореща вода. Пиенето на топла вода сутрин на гладно се препоръчва при различни състояния. Това подобрява всички функции на организма и му помага да се справи с проблемите. Последните научни изследвания потвърждават полезните действия на тази практика.

Прочетете повече на https://polezno4.bg7.eu/274373/
Мнозина от нас, когато ни заболи нещо, първото хапче, за което се сещаме е аналагинът. Това е лекарството, което се използва за лекуване на различни причини за главоболие, вариращи от умора и стрес, до тежки патологични промени в организма.

Прочети повече на https://polezno4.bg7.eu/273981/

Знаем ли какво да добавим към водата, отслабването е неизбежно. Ето и най- добрите комбинации

Няма да открием Америка, но правилният режим на пиене на вода е ключът към красивата фигура и нормалното функциониране на целия организъм. Да, водата помага да отслабнете, когато повечето диети са безсилни. Но тъй като всичко вече е толкова просто, тогава защо много хора се оплакват от неефективността на този подход? Те не знаят как да пият вода за загуба на тегло.

Прочетете повече на https://polezno4.bg7.eu/273979/

Най-известната руска билкарка съветва: Тези 3 билки ще ви спасят от всякакви болести

Елена Зайцева е най-известната билкарка в Русия. Тя познава повече от 1100 вида билки и тяхното използване за лечение на различни заболявания.
Започва да се занимава с билки от 8-годишна. През своите 89 години е обиколила много части на страната, в това число и Алтай, Далечния Изток, за да събира и подготвя различните билки.
Виж повече на https://polezno4.bg7.eu/271234/

Магнезиев коктейл- след 7 дни прием резултатът е уникален

Магнезият се счита за един от най-полезните микроелементи за нашето тяло. Почти половината от населението на Европа страда от дефицит на това вещество и затова е много полезно да се знае как да се определи дефицитът на магнезий и как той може да бъде запълнен .
Прочети повече на https://polezno4.bg7.eu/273361/