Етерични маслa – основни ползи

Етерични масла

Етерични маслa – основни ползи и препоръки за употребата им

 

Етеричните масла представляват течност, съдържаща натурални растителни елементи във висока концентрация, извлечени от естествени суровини, най-често чрез процес на парна дестилация. Те се използват за целите на ароматерапията – алтернативна методика за използване на естествената сила на природата, вкоренена в натуралните ароматни биоактивни елементи.

 

Важни препоръки, които да спазите преди използване на етерично масло

 

Още преди да сте пристъпили към избора на най-подходящото за вас етерично масло е важно да се запознаете със няколко специфики на ароматерапията, които са от съществено значение за вашата безопасност.

 

Както беше споменато по-рано, етеричните масла са силно концентрирани растителни извлеци. Поради това е необходимо преди да ги използвате върху своята кожа да примесвате малко количество от избраното масло към някое от т. нар. базови масла, каквито са например кокосовото масло и маслото от жожоба.

 

Също така е силно препоръчително (принцип и при употребата на всеки друг козметичен продукт) първо да тествате реактивността на вашата кожа към маслото като намажете част от сместа с базово масло върху малка област от кожата.

 

Има различни начини за употреба на етеричните масла и един от тях е чрез орален прием. Бъдете много внимателни винаги, когато избирате този начин на употреба, тъй като много от маслата са токсични и не бива да се приемат през устата, освен ако самият продукт не е предназначен за такъв начин на използване. Ако е – имате зелена светлина, защото формулата е специално разработена с цел елиминиране на токсичността.

 

Най-качествените и ефективни етерични масла са тези, които са 100% натурални. В Pranarom.bg може да намерите уникални напълно натурални етерични масла, разработени от специалисти, разчитащи на науката в ароматерапията.

 

Какви са основните ползи, които употребата на етеричните масла носи

 

Те зависят основно от начина, по който сте избрали да използвате етеричните масла. Повечето етерични масла могат да бъдат използвани по няколко начина – за масажи, като естествени ароматизанти за стаи, в парфюми и козметични продукти, като соли за вана и за инхалации.

 

Голям дял от ароматерапията всъщност е свързан именно с употребата на етеричните масла като растителни ароматизатори за стая. Този начин на използване на маслата крие и много други ползи освен само ароматно освежаване на атмосферата в помещенията. Повечето видове етерични масла, които се разпръскват с помощта на дифузери, носят една съществена полза за обитателите на стаята – действат за релаксиране на тялото и ума.

 

Търсите етерични масла с уникални качества на достъпни цени? Може да ги намерите на Pranarom.bg – ароматното онлайн кътче на българския партньор на международен бранд, занимаващ се от дълги години с производството и разпространението на всичко най-необходимо за ароматерапията.





{START_COUNTER}