Предистория, развитие и опит за обоснован отговор на въпроса: „До кога ще ни държи в примката си CoV-19“

       Коронавирусът настъпателно се превърна не само в основна ежедневна тема, но и в основен повод за страх, съмнения, недоверие... Явлението е мащабно. Няма как да „заровим глави в пясъка“ и да се правим, че не го забелязваме, защото (искаме или не) то оказва влияние върху начина ни на живот.

 

До колко появата на епидемията е свързана с движението и взаимодействието на небесните тела, можеше ли да се избегне, колко дълго още ще продължи да ни държи в напрежение? Все въпроси, които всички си задават, но никой на този етап не се е наел да отговори. Истината е, че еднозначен отговор няма, но човек се справя по-лесно със затрудненията, ако е предупреден, ако си има „едно на ум“ и ги очаква.

 

В годишната прогноза за 2020 г. написах, че процесите не са и няма да са изненадващи, тяхното оформяне и протичане и било и ще продължава да е бавно. Вселената ни е подавала недвусмислени знаци за предстоящи глобални промени, но хората не са възприели достатъчно сериозно тези сигнали.

 

Уран навлезе в Телец през 2018 г., върна са за няколко месеца в Овен, след което отново се настани в знака на Телеца и ще остане там до 2026 г. Иновативен Уран в неподвижен Телец. Трансформацията срещу традицията. Уран стимулира към иновации, към внедряване на новите технически постижения в обикновеното ежедневие. Телецът не обича промените, предпочита сигурността. Ето едно начало и един сблъсък. Уран стимулира развитието на науката, Телецът символизира ресурсите, връзката със Земята. Следвайки простата логика бихме могли да кажем, че науката ще се ориентира към решаване на „земни“, въпроси, засягащи обикновеното човешко битие. И да, какво се опитват да направят учените сега? Да създадат ваксина или лечение срещу коронавируса. Пандемията, обективно погледнато, ускорява процеса, употребата на нови технологии става неизбежна.

 

Отношение към глобалните явления, засягащи големи обществени групи както хоризонтално, така и вертикално има аспектацията на т. нар. бавни планети на властта (Юпитер и Сатурн), на транс-сатурниановите планети (Уран, Нептун и Плутон) и на още две (Лилит и Хирон), за които вече писах в статията си „За здравето през април, зодиакалните знаци, епидемиите и коронавируса“ в Puls.bg.

 

Какво се случва през 2020 г.?

 

Периодът започва точно съединение на Сатурн и Плутон на 12.01 в Козирог. Тежък аспект, който се случва рядко и бележи знакови събития. Няма да ги проследявам в историческа последователност макар, че са интересни. Това съединение обикновено е предвестник на глобални промени във финансовата сфера. Очевидно е, че такива вече се случват и ще продължава да ги има, защото пандемията „удари“ върху здравето на индивидуално равнище, но и върху световните икономики на макроравнище (спиране на производства, съкращения, закриване на работни места).

 

Шест затъмнения обогатяват характеристиката на 2020 г. – 4 лунни и 2 слънчеви. Толкова ли са страшни? Свързани ли са с пандемията?

 

Лунните затъмнения въздействат върху емоционалния фон, върху социума. Подсказват, че е настъпил моментът за отказ от старото и непотребното. Слънчевите предизвикват външни събития, с които човекът трябва да се съобразява, не може да им влияе. Изваждат на повърхността скритите проблеми. Не е задължително затъмненията да се асоциират с бедствия, но обичайно те предизвикват промени, при това осезаеми.

 

Първото лунно вече се случи на 10.01.2020 г. и предхождаше съединението Сатурн-Плутон. Тогава вече беше ясно, че заплахата е на прага ни, но хората все още не я възприемаха като нещо реално. Лунните възли в момента се намират на оста Рак-Козирог.

 

На 05.05. ще преминат върху оста Близнаци-Стрелец, което ще се отрази на природните процеси, на миграцията и ще даде тласък в развитието на науката. Лунните и слънчеви затъмнения отстоят приблизително на 14 дни едно от друго, защото слънчевите са винаги на новолуние, а лунните – на пълнолуние процеси, които се случват приблизително през 2 седмици.

 

Следващото лунно затъмнение ще е на 05.06, слънчевото на 21.06 в квадратура с Марс и още едно лунно на 05.07.2020 г.

 

Последните две за тази година са лунно на 30.11 и слънчево на 14.12.2020 г. в квадратура с Нептун.

 

В тези два периода трябва да сме готови за неблагоприятни събития, които ще са по-осезаеми върху териториите, от които затъмненията могат да бъдат наблюдавани. Ще засегнат или по-точно ще променят живота на големи групи от хора.

 

При затъмнението на 21.06.20 г. Слънцето току-що ще е навлязло в знака на Рака. Затъмнението може да предизвика странни климатични прояви, да се отрази върху дебита на естествените водоизточници, да даде нов тласък на епидемичния процес, в държавите, управлявани от Рака да избухнат безредици.

 

При затъмнението на 30.11.20 Луната ще е в знака на Близнаци и близо до Северния възел, а при затъмнението на 14.12.20 г. Слънцето ще е в знака на Стрелеца и близо до Южния възел. В социален план затъмнението може да предизвика спонтанни, нелогични и нерационални вражди и междуособици на етническа или териториална основа, но те ще са по-скоро завършек на някакъв процес, отколкото начало.

 

От друга страна, навлизането на Сатурн във Водолей оказва влияние върху начините ни на комуникация. Сатурн е планета на ограниченията, на правилата, на принудата. Знакът Водолей пък винаги е символизирал връзката между земното и космичното. Ефектът от навлизането на Сатурн във Водолей е, че хаотичните, незначителни и изчерпалите съдържанието си връзки ще стигнат до естествения си край. Правилата ще се променят, а хората ще станат много по-загрижени за здравето си и по-взискателни към начина си на живот като цяло.

 

Приспособяването към новата реалност ще отнеме време, което няма да е еднакво за всички народи и индивиди. Традиционните ценности в известен смисъл ще девалвират. Новите условия ще ни принудят да се подчиняваме на нови правила. Плутон символизира именно тези нови правила и промени, засягащи големи маси хора.

 

На 05.04, на 30.06 и на 12.11.2020 г. Юпитер е в съвпад с Плутон също в Козирог. Аспектация, предизвикваща трансформации и корекции, фундаментални тенденции, засягащи предимно макроикономиката и финансовите потоци.

 

На 21.12.2020 г. (забележете датата!) Юпитер е в съвпад със Сатурн във Водолей. Тези две планети са в съвпад веднъж на 20 г. и събитието бележи началото на т.нар. „Ера на Водолея“. Аспектация, подсказваща за промени във властта и нормативната уредба.

 

На 24.04 Плутон остава в стационарно положение до 28.04, а от 29.04 тръгва в ретроградно движение. Скоростта на разпространение на вируса най-вероятно ще започне да спада. Ще има нови заразени, но в процентно съотношение излекуваните ще са повече от боледуващите.

 

Само след седмица, на 07.05 Сатурн остава в стационарно положение, което пък съвпада по дата с пълнолунието в Скорпион. От 15.05 тръгва в ретроградно движение. На 02.07 отново влиза в знака на Козирога. В този период е много вероятно да се регистрира застой в разпространението на вируса. Ще бъде резултат от различни фактори: спазване на правилата, подобряване организацията на работа със заболелите, получаване на положителен ефект от прилагането на някои експериментални методи за лечение.

 

На 10.05 Юпитер остава в стационарно положение в Козирог. От 19.05 тръгва в ретроградно движение. Ефектът от пандемията върху икономиката вече ще е ясен и на много хора ще им се наложи да търсят нови възможности за професионална реализация. В благоприятна позиция ще са онези, които са използвали карантинния период за повишаване на знанията и подобряване на уменията си.

 

Междувременно от 16.05 до края на юни Венера е ретроградна в Близнаци. На фона на пандемията ретроградността на Венера ще се отрази на отношенията ни по един особен начин. Периодът ще е труден, директната комуникация ще е максимално намалена за сметка на виртуалната. Независимо от това големи групи хора ще имат реална нужда от помощ, която не може да се окаже със средствата на виртуалното. Качеството на връзките ще се избистри и ще бъдат прекратени онези, които са били лишени от съдържание.

 

От 14.09 до 14.11 Марс е ретрограден в Овен. Изобщо, Марс през 2020 г. ще пребивава доста дълго в Овен, на когото е управител. Според някои предвиждания през този период може да се очаква нова епидемична вълна`. Моето мнение е, че е възможно хората, които не са били до край излекувани или не са си изградили анти-тела да получат усложнения. Не е изключено някои от тях да са фатални, а за да се избегнат е желателно да се вземат навременни мерки. Особено важно е това за хората, които са боледували в периода между 05.06 и 05.07.2020 г.

 

В продължение на цялата година 8 планети ще преминат през ретроградно движение (Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн, Плутон, Уран, Нептун), като в дните 23-24.06.2020 г. в ретроградно движение ще се намират едновременно 6 планети: Меркурий, Венера, Юпитер, Сатурн, Нептун, Плутон. В периода 10-12.09.2020 г. в ретроградно движение отново ще са 6 планети: Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон.

 

Вижда се, че и в двата периода ретроградността на Юпитер, Сатурн, Нептун и Плутон се застъпва. При такова съвпадение обикновено лечението на тежки болести е доста успешно. Хората стават по-дисциплинирани и не са склонни да стигат до крайности, което при всички случаи ще улесни борбата с коронавируса.

 

13.04.2020 г.

София,

П. Георгиева     


Всички права запазени ©




{START_COUNTER}